Det centrale Viet Nam omfatter bla. den tidligere grænse mellem Nord- og Syd-Viet Nam samt byerne Hue og Da Nang. Mellem Hue og Da Nang når bjergene helt ud til vandet og danner om vinteren en ret abrupt grænse mellem det kølige vejr i nord og det varme i syd.
     
Viet Nams højeste flagstang på det gamle fæstningsanlæg i Hue, Viet Nams hovedstad fra 1802 til 1945. Det meste af den gamle kongeby inden for voldene blev ødelagt under krigen. Under Tet-offensiven i 1968 holdt kommunisterne Hue i 3½ uge, hvor flere tusinde af indbyggerne blev henrettet.   En rekonstrueret amerikansk sandsækbunker på den amerikanske Khe Sanh-base i den nordlige del af det tidligere Syd-Viet Nam. Amerikanerne blev overbeviste om, at Tet-offensiven var en afledningsmanøvre for det samtidige angreb på Khe Sanh-basen (det forholdt sig lige omvendt). Efter at have brugt store ressourcer på at forsvare basen blev den opgivet få måneder senere.
     
     
Landsskabet syd for Den demilitariserede Zone, der var blevet oprettet på begge sider af grænsen mellem Nord- og Syd-Viet Nam. Store dele af landskabet er kun dækket af lavt buskads; den oprindelige jungle er død som følge af amerikanernes overdængning af den med plantegiften Agent Orange.   To tungtlastede cykler passerer den gamle bro over Ben Hai-floden, der tidligere markerede grænsen mellem Nord- og Syd-Viet Nam.
     
     
Vinh Moc-tunnelerne på den nordlige side af grænsen. En hel landsby flyttede under jorden for at undgå amerikanernes bombardementer. Tunnelerne blev også brugt som base af Nordvietnameserne.   Skolebørn på vej hjem.
     
     
Hoi An er en gammel handelsby fra før kolonitiden med huse i portugisisk-kinesisk arkitektur. Byen blev stort set sparet under krigen.   En mand sidder og læser avis på sin Minsk-motorcykel i Hoi An.
     
     
Tungtbelæssede tohjulede køretøjer er et almindeligt syn i Viet Nam. I Ha Noi så jeg en scooter med et køleskab som medpassager.