Mu Ko Similan er en øgruppe i Det andamanske Hav ud for Thailands vestkyst. Jeg var der på en firedages dykkertur ombord på en båd. Der er ingen billeder fra selve dykningen, da jeg ikke har en vandtæt beholder til mit kamera, men der er også ganske pænt ovenvande her.
     
Anders And-bugten på Ko Similan med en stereotypisk tropisk strand.   Alle strande burde se sådan ud og have vand med denne temperatur.
     
     
Vandet er krystalklart. Nogle steder er sigtbarheden 30m. Vi boede på den store båd i billedet.   Klippen der gav Anders And-bugten dens navn.
     
     
En anden strand på Ko Similan.   En Triggerfish viser sit grimme fjæs nær overfladen. Triggerfish kan være aggresive, og mere end én dykker har grimme ar efter bid.
     
     
Ko Bon nord for Mu Ko Similan.   Hul gennem klippen på Ko Bon.
     
     
Ved Ko Bon så vi en hvalhaj. Det var et "lille" eksemplar på 4-5m. Jeg snorklede rundt med den i en halv til en hel time. Hvalhajer er helt ufarlige, idet de udelukkende lever af plankton. Tilsyneladende var det stakkels dyr ikke specielt generet af, at en masse snorklere jagtede det rundt. Fotograf: Ann Agergaard.   På vestsiden er øerne nærmest forblæste og ser ikke særligt Bounty-agtige ud.
     
     
  Dykkerudstyret står parat til næste dyk.
     
     
  Havnen hvorfra båden sejlede.