Fra den 27. september til den 2. oktober var jeg på dykkertur til Pulau Perhentian sammen med tre andre udvekslingsstuderende fra NTU. Pulau Perhentian er den nordligste større ø ud for østkysten af den Malaysiske del af Melakahalvøen.
     
Fra sejlturen mellem Kuala Besut på fastlandet og Pulau Perhentian.   Bugten vi boede ved, Teluk Dalam.
     
     
Monsunsæsonen var begyndt så småt, så det var overskyet det meste af tiden. Selv i gråvejr er der dog ikke ligefrem grimt på Pulau Perhentian. Pga. monsunen lukker stort set alt på øerne (Store og Lille Pulau Perhentian) i en tre måneders tid fra november.   Når vejret er for dårligt til at dykke, kan man jo fx. spille skak. Fra venstre: Prenai fra Sydafrika, Timo fra Finland og helt til højre min room mate Patrick fra Danmark.
     
     
Under en snorkeltur i "Skildpaddebugten", som man kan komme til ved at gå en kort tur gennem junglen i det indre af øen, så vi hele fire havskildpadder, der "græssede" på bunden. Der var formodentlig tale om Chelonia mydas eller suppeskildpadde :-) på dansk eller green turtle på engelsk, men I kan jo selv se, om det er rigtigt med denne Havskildpaddeidentifikationsnøgle. Undervandsbillederne på denne side er taget med et engangskamera, der kun kunne gå ned til 5m. Derfor er der ingen billeder fra rigtige "dyk".   Bemærk fisken, som er ved at rense skildpadden.
     
     
Skildpadden er på vej op for at trække vejret.   Nærbillede.
     
     
Koraller! Farverne er er meget mere falmede på billedet end i virkeligheden. Dette billede og de næste to er taget på en snorkeltur i bugten, hvor vi boede.   En søanemone. Nogle små anemonefisk har lige gemt sig blandt anemonens tentakler. I modsætning til andre fisk er de ikke overfølsomme overfor de giftige tentakler.
     
     
Flere koraller.   Endelig artede vejret sig, så vi kunne dykke rigtigt.
     
     
Tigerrev, hvor vi dykkede to gange.   Den sidste dag skinnede solen. Bugten, hvor vi boede.
     
     
Jeg står på stranden.   Der er ikke helt så overfyldt med turister, som der "burde" være.
     
     
Jeg står ved dykkerbåden. Den sidste dag var Patrick og jeg de eneste, der skulle dykke med instruktøren - derfor kun tre tanke. Instruktøren var i slutningen af tyverne og havde allerede foretaget mere end 7000 dyk! Godt nok er det sjovt at dykke, meeen...   En behageligt afslappende udsigt.
     
     
Jeg venter på båden, der sejler tilbage til fastlandet   Kota Bharu. Nej, dette er ikke verdensrekorden i stavefejl, men et eksempel på de mange engelske låneord, der er på malay.
     
     
Fra Kota Bharu, hovedstaden i provinsen Kelantan.   Denne del af Malaysia er mere religiøst konservativ end mange andre dele. Her et skilt med et korancitat.