Her er nogle billeder fra Kinas hovedstad Beijing og omegn fra min tur dertil i oktober 2003.
     
Indgangen til det gamle kejserpalads, Den forbudte By, i Beijing. De fleste kinesere har fri i dagene omkring nationaldagen, 1. oktober.   Et portræt af Mao skuer ud over Den himmelske Fredsplads fra det sted, hvor han proklamerede Den kinesiske Folkerepublik den 1. oktober 1949.
     
     
Den sydlige indgang til Den forbudte By i tusmørke.   Den forbudte by fortaber sig i tåge og smog.
     
     
En båd på Kunming-søen ved det kejserlige Sommerpalads i udkanten af Beijing   Motiv fra Sommerpaladset
     
     
I kejsertiden havde de kejserlige bygninger gyldne tage, mens andre bygninger som regel havde grå tage.   Det flere hektar store Mao-mausoleum på Den himmelske Fredsplads. Umiddelbart efter at have defileret forbi liget bliver besøgende katapulteret direkte tilbage til den kinesiske nutid; inde i selve mausoleet sælges Mao-gear mm. Selvom liget ikke roterer i sin grav (det kan man jo se, ikke er tilfældet) krymper det måske tæer under hammer og segl-tæppet. Fryd!
     
     
Dongchanganjie, Den store Fredsvej.   Hovedgaden, Wangfujingdajie.
     
     
Antallet af biler i Beijing er fordoblet over de sidste syv år...   Muren fra luften.
     
     
Muren fra Muren.  
     
     
  Jeg står på Muren. De to souvenirsælgere, der fulgte med overalt kunne måske virke irriterende, hvis man ikke kunne sammenligne deres relative tilbageholdenhed med manglen på samme ved Ankor.
     
     
Hvordan kan nogen dog få den ide at bygge en mur på toppen af denne stejle klipperyg?   Dette skilt og det på næste billede er et lille udpluk af et tilsyneladende uendeligt antal fantasifuldt oversatte påbuds- og forbudsskilte ved turistattraktioner.
     
     
Lol! Punkt 5 på dette skilt må alligevel tage prisen for flest grin i een sætning. Måske skulle skiltet have tilføjet et punkt 9: "Ingen rullen rundt på jorden slående sig på lårene af grin over dette skilt". Gad vide om baggrunden for punkt 5 er bitre erfaringer med turister der - iført kejserkostume og medbringende prostituerede - har spillet hasard i en stor gruppe og derefter er kommet op at slås og desuden har glemt at efterlade kæletigeren og dynamitten i bilen?   En landsby 90 km vest for Beijing
     
     
Husene ligger tæt i kinesiske landsbyer!   Her er der ingen smog!
     
     
Begyndende efterårsfarver.