Dagens begivenhed: Båden fra Phnom Penh ankommer.   Mekong-flodens bred.
     
     
Flodsigøjnere?   BroEN over Mekong i Cambodia.
     
     
Landsby ved Mekong.   Der vokser kæmpebambus langs store dele af Mekong.
     
     
Bådtransport er den hurtigste og behageligste rejseform i Cambodia.   Kratié. Selv i små provinsbyer har franskmændene efterladt sig spor.
     
     
I Mekongfloden lever der et meget begrænset antal ferskvandsdelfiner. Dynamitfiskeri mm. er ved at tage livet af de få, der er tilbage. De springer tilsyneladende ikke, som delfiner "skal", når turister tager billeder.   Aftentide på Mekong.
     
     
Den lokale afdeling af Echelon? Nej (så vidt jeg ved), for 5$ får man et værelse med udsigt over floden samt 20 satellitkanaler på Heng Heng Hotel i Kratié.   Nogle steder er der ganske stærk strøm i Mekong.
     
     
En fisker.   En af de få byer langs floden i den nordlige del af dens løb gennem Cambodia.
     
     
Fra båden mellem Kratié og Stung Treng.   Gæt hvilken flod...
     
     
Solnedgang over den flod, du lige har gættet.   Pol Pots mareridt: En cambodiansk baby-kapitalist med penge, sågar amerikanske, der er bredt accepteret som betalingsmiddel i Cambodia.
     
     
Levestandarden må være mindst 10 gange højere i Cambodia end i Danmark - for dyr.   Bilen til Ban Lung er brudt sammen. Heldigvis kunne chaufføren reparere den selv.
     
     
Ban Lung, provinshovedstaden i Ratanakiri, Cambodias "Vilde Østen".   Forsiden af et vandfald.
     
     
Bagsiden af et vandfald.   Vi tog en totimers elefanttur.
     
     
Elefanthud er ikke just det mest tiltrækkende, der findes.   Endnu et vandfald.
     
     
På vejen tilbage til Stung Treng skulle chaufføren lige tale med disse lokale beboere, der stod i vejkanten og vist ventede på at få deres ris kørt væk. Da jeg først prøvede at tage et billede, flyttede de sig hurtigt væk fra kameraet. En af de voksene prøvede at gemme sig bag en anden. Men da jeg viste dem billedet af nogle af de mere modige børn, stimlede de straks sammen og forlangte, at der blev taget et billede. Da de så sig selv bagefter, var der lige stor hujen og jubel blandt de voksene som blandt børnene.   Turen fra Stung Treng til den laotiske grænse blev tilbagelagt i langhalebåd (3 timer).
     
     
Der er mange træer, der vokser midt ude i Mekong. Nogle har ret særprægede rødder.